| Novetats  | Jocs | Tècniques | Manualitats | Contes i reflexions | Excursions | Consells | Cançoner | Altres |
JouScout.com - Manualitats: disfresses.

Secció patrocinada per:

 

 

 

DISFRESSES

 

 

20. DISFRESSES AMB ROBA

Normalment es fa a partir d’un llençol o un tros de tela gran. La forma habitual es prendre un rectangle de tela d’uns 2 metres de llarg per 50 cm d’ample i fer-ne un forat rodó al centre (d’uns 20 cm de diàmetre) per on passarem el cap. Ens col·loquem el tros de tela com si fos un ponxo i el subjectem amb un cinturó (fet amb una cinta llarga de roba). El tros de tela es decora amb pintura plàstica com vosaltres vulgueu. Exemples: Li podeu fer una creu vermella al mig del pit per disfressar-vos de cavallers; li pintareu taques negres per fer de vaca; el podeu pintar amb diferents tons de verd per fer de soldats; el podeu decorar amb sanefes i motius geomètrics per disfressar-vos d’indis; etc.

També us podeu col·locar la tela com un sari hindú, o com una túnica romana,... També la podeu tenyir amb tints de roba.

Completeu la disfressa amb algun barret o complement: per exemple, si aneu d’indis, podeu fer fàcilment amb cartolina una cinta per al cap amb dues plomes grapades; si aneu de romans, agafeu unes quantes fulles verdes d’algun arbust i munteu una corona de llorer. També podeu fer-vos trenes o perruques amb llana.

Per acabar, maquilleu-vos la cara.

MATERIAL: rectangle de tela de 200 x 50 cm, tisores, pintura plàstica, pinzells, cinta llarga de roba (uns 150 cm, per fer el cinturó), altres complements per completar la disfressa.

 

NOTA: als nens els encanta veure com els caps ens disfressem. És una manera genial de presentar un joc o d’introduir un eix d’animació. Per això us recomano que al vostre cau no falti mai un bagul ben gros ple de barrets, perruques i trossos de roba.

 

Túnica romana

 

21. DISFRESSES AMB PAPER I BOSSES DE PLÀSTIC

El vestit principal es fa a partir d’un sac d’escombraries dels grossos, fent un forat a la base per passar-hi el cap (compte de no fer-hi un forat massa gros) i dos talls a cada cantó per passar-hi els braços (aquests normalment sí que hauran de ser grans per poder passar bé les mans).

A sobre de la bossa i enganxarem retalls de paper xarol, o de paper pinotxo, o de bosses de plàstic, imitant butxaques, corbates, llacets, mocadors, cintes, colls de camisa, botons, espatlleres, cinturons, medalles... P.ex. podeu retallar i enganxar un tros de bossa blanca simulant que és el coll d’una camisa, i després a sobre enganxar-hi un llacet o una corbata, i botons.

Podeu rematar la disfressa amb un barret: feu-vos un barret de paper amb un full de diari, i després decoreu-lo grapant o enganxant a sobre retalls, flors o plomes fetes amb paper de ceba o paper pinotxo.

 

Seguint la mateixa tècnica us podeu disfressar de gossos, gats, ratetes que escombraven l’escaleta,...

 

Disfressa amb una bossa d'escombraries

 

NOTA: si penseu desfilar pel carrer, recordeu-vos que al febrer acostuma a fer molt fred, així que els nens hauran de portar l’anorac a sota de la disfressa. Tingueu-ho en compte al prendre les mides.

MATERIAL: sacs d’escombraries d’aquells grossos (normalment són de color negre o blanc), bosses d’escombraries de les petites d’un color diferent (blanc, verd,...), paper xarol i pinotxo de diversos colors, tisores, pegament, paper de diari, grapadora.

 

22. MAQUILLATGE

El més còmode és fer servir maquillatge en barra. Abans de començar a maquillar, cal que els nens s’untin la cara de crema hidratant (tipus Nivea) (això, a més de facilitar el desmaquillat, també serveix per prevenir possibles al·lèrgies). Una possibilitat que acostuma a agradar molt als nens és posar-los per parelles i fer que cadascú pinti al seu company. L’altra possibilitat, més laboriosa i que requereix una mica de pràctica, és que sigueu els monitors els que pinteu als nens.

MATERIAL: maquillatge en barra de diferents colors, crema hidratant (tipus Nivea).

 

Per a algunes disfresses, la purpurina també pot ser un bon complement final, que cal aplicar a última hora.

 

Maquillatge infantil

 

Envelliment:

Per fer que una persona sembli anciana, cal dibuixar-li les arrugues de la cara.

Fes que el nen arrufi les celles i la boca per marcar les arrugues naturals de la seva cara

Ressegueix cada arruga amb una línia fosca

Il·lumina amb pintura més clara a cada costat de tota línia fosca

Difumina una mica passant per sobre un cotó fluix (sense prémer massa)

Pinta de blanc les celles

Empolsina els cabells amb farina

El nen haurà de canviar la manera de caminar i parlar.

 

Maquillatge envellidor

 

Cicatrius:

Fon una mica de cera d’una espelma.

Escalfa-la entre les teves mans i aplica-la a la cara del nen

Allisa-la amb una mica d’aigua fins que es confongui amb la pell

Fabrica sang falsa barrejant aigua amb colorant alimentari vermell

Fes una ratlla al mig de la cera i omple-la de sang falsa

 

Maquillatge simulant cicatrius

 

Berrugues:

Amb cereals de l’esmorzar (tipus Krispies) pots simular berrugues i pústules.

Fon una mica de cera d’una espelma i aboca-la sobre un floc de cereal

Aplica’l immediatament a la cara per enganxar-lo

Pinta’l amb temperes del color adequat

 

Maquillatge simulant berrugues

 

En aquesta pàgina trobareu algunes fotos de tècniques avançades, per donar-vos idees:

http://www.cumplevirtual.com.ar/maquillajeValentina.htm

 

23. PERRUQUES DE LLANA

Necessitarem llana gruixuda: un cabdell per fer una perruca de cabells curts; dos per a una mitjana; i tres per a una de cabells llargs.

Talleu la llana a trossos: per a una perruca de cabells curts els trossos han de ser de 60 cm.; per a una mitjana, de 90 cm.; i per a una de cabells llargs, de 120 cm. Un cop tallada tota la llana, repartiu-la en tres grups.

Agafa un tros de cordill i fes-hi un nus gruixut en un dels extrems. Seguidament, preneu la llana del primer grup: cal lligar trossos de llana al cordill, i empènyer-los fins al nus de l’extrem. Cal anar lligant al cordill tots i cadascun dels trossos de llana del primer grup. Un cop hem acabat, fem un nus a l’altre extrem del cordill.

Ara repetim lo mateix amb la llana dels grups segon i tercer, de manera que tindreu tres “cortines” de llana.

Ara el nen ja se les pot posar: subjecteu-les al cabell del nen amb clips. Una altra possibilitat és enganxar-les a un barret en comptes de subjectar-les al cap.

Si voleu, les podeu convertir en unes trenes.

MATERIAL: cabdells de llana gruixuda del color desitjat (negre, marró, groc,...), tisores, regla, cordill, clips.