Observant el cel. PÓgina principal.
Estrelles i constelĚlacionsEls estels
La LlunaLa Lluna
Els planetesEls planetes
Instruments d'observaciˇInstruments

CONSTEL·LACIONS VISIBLES DES DEL NOSTRE PAÍS

A continuació teniu un llistat de totes les constel·lacions visibles des del nostre país. Es menciona el nom llatí i el nom en català. També l'abreviatura oficial. Clicant a sobre en podreu veure més detalls:

NOTA: les estrelles més brillants de cada constel·lació solen ser anomenades per una lletra de l'alfabet grec. Aquest sistema el va fer servir per primer cop Johannes Bayer el 1603 en el seu atles estelar (en realitat l'astrònom persa Abd ar-Rahman As-Sufi ja l'habia fet servir amb lletres àrabs al segle X). Habitualment (tot i que no sempre és així), Bayer va asignar la lletra Alfa a la més brillant de la constel·lació, Beta a la segona més brillant, Gamma a la tercera, i així successivament, seguint l'ordre de l'alfabet grec. En altres casos, però, no va seguir un ordre de lluentor, sinó que va enumerar les estrelles seguint la silueta de la figura mitològica representada per la constel·lació.

 

CONSTEL·LACIONS DE L'HEMISFERI SUD, NO VISIBLES DES DEL NOSTRE PAÍS

Vet aquí la resta de constel·lacions, fins a completar les 88 oficialment reconegudes:

Si ho voleu, us podeu descarregar aquests mapes de les 88 constelacions, on hi ha dibuixada la situació de multitud d'objectes de Cel Profund (arxiu comprimit en RAR).