Aprendre a afrontar les pròpies pors.

 

La mòmia.

 

·       Aquest joc és per a nens i nenes d’entre 6 i 8 anys.

·       L’objectiu d’aquest joc és el d’afrontar les pròpies pors. Aquesta és una decisió que ha de partir d’un mateix, l’ha prendre el nen i no pas el cap, i per tant ELS NENS SERAN ABSOLUTAMENT LLIURES DE DECIDIR SI VOLEN PRENDRE PART EN EL JOC O NO, I NO S’OBLIGARÀ A NINGÚ A FER-LO SI NO VOL. Tampoc permetrem que els altres nens pressionin a prendre’n part a qui no ho vol.

·       La norma anterior és molt important. Volem que el joc resulti una experiència agradable que ens ajudi a perdre la por. Si els nens hi van obligats s’ho passaran malament, i per tant, és possible que el resultat sigui exactament el contrari del que perseguim.

·       Per la mateixa raó, durant el desenvolupament del joc no farem res que pugui espantar els nois. Es tracta d’adonar-se’n que la por és quelcom que està en el nostre cervell, i que no té un fonament real. Per tant, res de sorpreses ni esglais.

·       Cal controlar acuradament que ningú s’espanti durant la realització de la prova. Els caps estarem a punt, per tant, per posar-nos ràpidament al costat de qui ho necessiti.

·       Haurem de felicitar a aquells que puguin completar la prova. Als que no siguin capaços, animem-los dient que un altre dia serà.

 

Veiem ara en què consisteix la prova:

·       Adornarem una sala gran del cau (o de la casa de colònies) com si fos un laberint. Per fer les parets ens servim de bancs i cadires recobertes amb llençols o mantes.

·       Al centre del laberint hi ha la mòmia (un cap recobert amb un llençol), que està profundament adormida. A sobre de la mòmia hi ha el tresor (una bossa de llaminadures).

·       Es tracta d’entrar en solitari (d’un en un) dins el laberint, avançar fins al centre molt en silenci, per no despertar la mòmia, i endur-se el tresor.

·       La sala estarà il·luminada amb una llum suau, però no pas a les fosques.

·       Els nens entraran sols i d’un en un. Hi ha d’haver molt silenci; per això la resta de nens els tindrem en una habitació a part on no pugui sentir-se el xivarri.

·       El cap que fa de mòmia farà el so d’una respiració forta, com d’estar dormint. En cap moment no s’ha d’aixecar, fins i tot encara que escolti algun soroll a fora (la mòmia no es despertarà mai, però això els nens no ho han de saber). A sobre seu només tindrà una bossa de llaminadures, i l’ha d’anar reposant cada vegada que hagi d’entrar un nou nen.

 

TORNAR